חדש ב-א.ב.עסקים:

רישיון יצרן לקונדיטוריית בוטיק ומאפיה קטנה בעיר

חולמים על מאפייה משלכם בעיר?
קונדיטוריית בוטיק שכונתית המייצרת מאפים וקינוחים למכירה בחנות מפעל קטנה בחזית העסק?
עד לא מזמן זה לא היה אפשרי, אך בעקבות הפחתת רגולציה משמעותית של שירות המזון במשרד הבריאות, קיימת מעתה האפשרות לקבלת רישיון יצרן וכן רישיון עסק לקונדיטוריות בוטיק ומאפיות קטנות, כל עוד הן עומדות במספר הגבלות*:

גודל העסק ודרישות הנדסיות

הגבלת נפח ייצור ותהליכי עבודה

איך מתחילים בתהליך?

וכאן אנו מגיעים לחלק המורכב באמת: לצד השמחה שמגיעה עם הבשורה שאפשר לקבל רישיון יצרן ורישיון עסק למאפייה או קונדיטוריה ששטחה קטן משמעותית מאשר נדרש בעבר המאוד לא רחוק, קיים גם החשש לתהליכי עבודה לא נאותים וסיכון מוגדל להיווצרות זיהום צולב, מה שעלול לגרום להרעלת מזון של צרכני המאפייה. כדי להימנע מכל הטוב הזה, נדרש תכנון סופר מקצועי וקפדני, הלוקח בחשבון תרחישים אפשריים על סמך ניסיון עבר ונותן פתרון מיטבי להימנעות מאותם תרחישים שאף בעל עסק לא מאחל לעצמו להגיע אליהם.
תכנון של עסק כזה הוא עניין למקצוענים, אסור להתפשר בתחום הזה משום שהתכנון הוא לב ליבו של העסק ואם התכנון לקוי - איכות המוצר ובטיחותו המיקרוביאלית תהיה נמוכה, ובעל העסק יהיה תחת מעקב וביקורות חוזרות של משרד הבריאות באופן שוטף במקרה הטוב, או יקבל צו סגירה עד לתיקון הליקויים התכנוניים הגורמים להרעלות מזון במקרה הפחות טוב.

מעוניינים לקבל מידע נוסף לגבי רישיון יצרן ורישיון עסק לקונדיטוריות בוטיק ומאפייות קטנות בעיר?
מצאתם מקום פוטנציאלי ואתם רוצים לדעת אם אפשר לפתוח בו מאפייה שכונתית? צרו אתנו קשר ונשמח לעזור!