רישיון עסק ל-FOOD TRUCK

מה יותר כייף מלקחת בייביסיטר, להתקלח להתארגן, להתבשם, להתלבש יפה ולצאת למסעדה האהובה עליכם בסיומו של שבוע עבודה מפרך?
לרדת שניה עם קרוקס וגופיה ולהביא את המסעדה האהובה אליכם הביתה.
גזלן, אוטו גלידה, Food truck, המבורגר נוסע, מסעדה על גלגלים… לא משנה איך תקראו לזה, כולם אוהבים את זה, כי כולם אוהבים לאכול, ורובנו לא אוהבים להתאמץ יותר מדי.

היתרונות במשאית מזון:

בשכונה, ביריד או פסטיבל, היום אתה כאן, מחר אתה שם.
במקום להיות תלוי בקהל ובטרנדים האיזוריים העדכניים, אתה הופך את היוצרות ופתאום אתה האירוע. והקהל? הוא כבר יגיע לאטרקציה.

עד כאן הכל טוב ויפה, אז למה בעצם אנחנו לא רואים פוד טראקס במרחב הציבורי?

כמו כל עסק אחר לממכר מזון, גם הFood Truck נדרש לקבלת רישיון עסק לרוכלות מזון בכדי לעבוד בצורה חוקית. הבעיה היא שעד ממש לאחרונה, כל הנושא של רוכלות המזון לא ממש היה מוסדר בצו רישוי עסקים ולכן נפל בין הכיסאות משתי סיבות עיקריות:

1. בהיעדר מפרט דרישות ענייניות, עובדי מחלקות רישוי העסקים ברחבי הארץ לא ממש ידעו מול מה הם אמורים לבדוק את תכנית הבקשה לרישיון עסק לרוכלות מזון שהוגשה להם ולכן נטו לדחות בקשות לרישיונות עסק מסוג זה.

2. בשל אותה סיבה (היעדר מפרט אחיד), משרדי אדריכלים העוסקים בתכנון והגשת בקשות לרישיון עסק, גם לא בדיוק ידעו איך לתכנן ולאפיין את המסעדה הניידת.

אז מה נשתנה הלילה הזה?

ובכן, כאן אנחנו מגיעים לבשורה הטובה: בשעה טובה ומוצלחת, לאחרונה נכתב והתפרסם

מפרט אחיד לפריט רישוי 6.9 א' – רוכלות מזון

להסדרת רישוי העסקים הניידים והנייחים שאינם במבני קבע.
במפרט ניתן למצוא את דרישות משרד הבריאות ואת דרישות הרשות הארצית לכבאות והצלה, ועכשיו קל יותר לכולנו להוריד את המשאיות לכביש.

מעולה. אז איך אנחנו מגיעים מכאן להפעלת פוד טראק ברישיון?

קיימים שני סוגים עיקריים של פוד טראק, הסוג הראשון הוא הנייד – משאית מזון שנוסעת ממקום למקום לפי רצונו של בעל העסק למקומות שאושרו מראש ע"י מחלקת רישוי העסקים בעיר בה הוא מתכוון לפעול, הסוג השני הוא פוד טראק נייח, שבנוי על תשתית של עגלה נגררת, שפועל כמו מזנון קטן ונמצא במקום קבוע בכל תקופת פעילותו, או לפחות לתקופות משמעותיות של מס' חודשים לפני שמשנה מיקום.

חשוב לדעת כי רישיון העסק תקף אך ורק לעירייה בו הוא ניתן ונחתם. אם הוצאנו רישיון עסק לפוד טראק מעיריית תל אביב, לא נוכל לעבוד על אותו רישיון בגבעתיים או רמת גן למשל.

כמו כן, קיימות הגבלות על פעילות של הכנת מזון, ולא ניתן להכין ולהגיש בפוד טראק מזון שאפשר להגיש במזנונים רגילים במבני קבע.

אז מה מותר ומה אסור למכור ולהגיש בעסק לרוכלות מזון?

ננסה לתמצת כאן את עיקרי ההגבלות החלות על סוג זה של עסק, למפרט המלא יש להיכנס ללינק שפורסם כאן במאמר:

תשתיות ודרישות הנדסיות

הגבלות פעילות הכנת מזון (דרישות משרד הבריאות)

דרישות בטיחות אש

על מקלות בגלגלים

בשונה מקבלת רישיון עסק לבית אוכל במבנה קבע, שבו הנהלים של כל הרשויות המקומיות אחידים פלוס מינוס, דווקא בכל הקשור ברוכלות מזון קיימת מדיניות נפרדת בכל אחת מהרשויות המקומיות, ובד"כ מדובר במדיניות שמקשה על קבלת רישיון עסק לרוכלות מזון.

חלק מהרשויות מגבילות את מספר רוכלי המזון שיכולים לעבוד בשטח השיפוט שלהן, חלק מוציאות מכרזים עם מספר מצומצם של נקודות מכירה וכל הקודם זוכה, חלק מייעדות את רוכלות המזון בשטחן לשיקום אסירים בלבד, והרשימה מגוונת וארוכה…

לכן חשוב מאוד – לפני הכל ליצור קשר עם מחלקת רישוי עסקים בעירייה/מועצה שבה מעוניינים להפעיל עגלת מזון ולברר מראש מה המדיניות של אותה רשות לגבי רוכלות מזון, ולוודא שקיימת היתכנות עקרונית לקבלת רישיון עסק לעגלת מזון.

איך מתחילים בתהליך?

לצד השמחה שמגיעה עם הבשורה שאפשר לקבל רישיון עסק לפודטראק, והיות וכל הנושא עדיין לא ממש צבר תאוצה בארצנו ולכן מחלקות רישוי העסקים השונות ברחבי הארץ עדיין צפויות לבדוק בנרות כל בקשה לרישיון עסק לרוכלות מזון, ומכיוון שלא פשוט להציג תכנון שיבטיח לתהליכי עבודה נאותים עם צמצום סכנה להיווצרות הרעלות מזון, נדרש תכנון סופר מקצועי וקפדני.

תכנון של עסק כזה הוא עניין למקצוענים, ויש חשיבות מכרעת לבחירת המתקנים המתאימים לכל עסק לפי צרכיו, מיקומו ואופי עבודתו.

מעוניינים לקבל מידע נוסף לגבי רישיון יצרן ורישיון עסק לעסקי מזון או כל עסק טעון רישוי? זקוקים ליעוץ בטיחות אש?  צרו אתנו קשר ונשמח לעזור!

זקוקים לייעוץ פרטני?

הזנו את פרטיכם ואנו נחזור אליכם בהקדם.

    בואו נעשה עסקים