מה תפקידו של יועץ בטיחות?
תפקידו של יועץ הבטיחות הוא לערוך תכנית בטיחות אש שתספק הגנה מאש על פי כל דרישות התקנות השונות והתקנים הרבים, וכמו כן לדאוג לאישור כבאות סופי במבנה ע"י המצאת כל האישורים הנדרשים לכך שכל אמצעי ההגנה מאש המצויים בנספח הבטיחות שהגיש אכן קיימים בפועל במבנה ומצבם תקין.
למי מיועדים שירותיו של יועץ בטיחות?
מכאן עולה כי עיקר לקוחותיו של יועץ הבטיחות הם יזמים, אדריכלים, ומעצבי פנים שנדרשים כתנאי לקבלת היתר הבניה בהגשת נספח בטיחות ואישורו ע"י הרשות הארצית לכבאות והצלה.
ומה בדבר יועץ בטיחות אש לעסקים ומפעלים?
בעסקים המוגדרים כעסקים בעלי רמת סיכון גבוהה, וכן בעסקים המשמשים להתקהלות (מסעדות גדולות, דיסקוטקים, אולמות אירועים, ועוד…), נדרשים בעלי העסקים בהגשת ואישור תכנית בטיחות אש כחלק מדרישות שירותי הכבאות וההצלה בהליך הבקשה לרישיון עסק או רישיון יצרן.
גם במפעלים גדולים ובינוניים, כגון מפעלי מזון, מפעלי אריזה, מפעלי קייטרינג, מאפיות וקונדיטוריות, וכן מפעלים עם מטען אש גבוה או חומ"ס (חומרים מסוכנים), נדרש בעל המפעל להגיש נספח בטיחות מאושר, ובמקרים מסויימים אף נדרש להגיש תיק שטח ו/או תיק מפעל.
דרישות הכבאות לרישוי עסקים משתנות בהתאם למהות העסק, דרגת הסיכון, תנאיו ההנדסיים, גודלו, תפוסת הקהל המותרת בו ועוד הרבה משתנים…
בעלי עסקים אחרים, שאינם טעוני רישוי, נדרשים אף הם בסידורי בטיחות, אמנם ברגולציה שונה ובמסלול שאינו שייך לרישוי עסקים, אך גם כאן יש מקום לשקול את שכירת שירותיו של יועץ בטיחות אש.
א.ב.עסקים מציג רזומה של שנים בתכנון בטיחות למסעדות, מפעלי מזון ותעשייה, אולמות אירועים ומופעים וכן עסקים שונים ומגוונים.
מה הופך תכנית בטיחות לתכנית טובה?
התקנת אמצעי בטיחות פאסיבים (כמו דלתות אש, חומרים מעכבי בעירה וכיו"ב) ואקטיביים (כמו מערכת גילוי אש ועשן, ספרינקלרים, מערכות כיבוי באבקה או בגז כיבוי וכו') היא עניין לא זול בכלל.
אנו ב-א.ב. עסקים, מודעים היטב לצד הכלכלי ולכן מקפידים לתכנן באופן שיספק את כל הדרישות ושמים דגש על בדיקה מדוקדקת של כל מבנה על מנת שלא להעמיס מערכות יקרות שאינן נדרשות ספציפית במבנה.
הכרת התחום ונסיון רב שנים חוסכים ליזם הנדל"ן או בעל העסק ממון רב ע"י הימנעות מהתקנות שאינן הכרחיות, ועל אף פי כן, דואגים שהעסק יהיה בטוח כלל הניתן ויכלול את כל אמצעי מניעת הדליקות, התרעה וכיבוי אוטומטי וידני וכן את רוחב המעברים ומספר יציאות החירום הנדרשות בחוק ובתקנות.
מה כוללת תכנית בטיחות אש?
לצורך תכנון מערכות כיבוי האש במבנה, מנתח יועץ בטיחות האש מכלול משתנים כגון:
- ייעוד המבנה (מסחר, תעשייה, מגורים, משרדים וכו') ומיקומו.
- תפוסת קהל מתוכננת.
- מטעני האש המצויים בחלקים שונים של המבנה.
- נתונים הנדסיים ואדריכליים. ועוד ועוד...
תכנית בטיחות אש מתייחסת לפרמטרים הבאים:
- דרך גישה ורחבת הערכות לרכבי כבאות והצלה.
- תפוסה של כל קומה.
- דרכי מוצא מן הבניין תוך פירוט כל מרכיביהן.
- חלוקת הבניין לאגפי אש.
- עמידות אש של חלקי הבניין השונים ומרכיביו.
- סיווג חומרי הבניה והגימור על פי תגובותיהם בשריפה.
- סידורי אספקת מים לכיבוי אש.
- סידורי שליטה בעשן בחלקי הבניין השונים.
- מיקום ציוד כיבוי אש.
- שלטי הכוונה בדרך המוצא ותאורת החירום.
- אזורים בבניין שבהם יש להתקין מערכות גילוי אש ועשן, מערכות כיבוי אש אוטומטיות ומערכות כריזת חירום.
- מיקום לוח פיקוד כבאים הכולל מפסק חשמלי ראשי, מפסק הפעלת גנרטור חירום, מפסק הפעלת מערכות שליטה בעשן, לוח בקרה של מערכות גילוי וכיבוי אש ומערכת הפעלת כריזת חירום.
- מיקום לוח חשמל המזין את מערכות החירום, מיקום מערכות גז, מעלית כבאים ומעלית נושאת אלונקה.
שירותי ייעוץ נלווים נוספים שתוכלו למצוא ב-א.ב.עסקים
- טיפול בדו"חות כבאות למשרדים, מבני ציבור, מוסדות וכו'.
- אפיון דרישות כבאות במבנים שאינם מצריכים הגשת תכנית בטיחות אש.
- ייעוץ בטיחות מצומצם.
- ייצוג העסק מול שירותי הכבאות וסיוע בקבלת אישורי כבאות.
שירותים עיקריים
זקוקים לייעוץ פרטני?
הזנו את פרטיכם ואנו נחזור אליכם בהקדם.